До края на месеца ще проведем среща с всички посланици в България, за да им кажем истината за това, как се справя България с опазването на границата с Турция, заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти след среща с посланика на Великобритания Ема Хопкинс.

Опозицията от месеци постоянно критикува управляващите за нарушения при изграждането на оградата по границата, дори подаде сигнал в прокуратурата.

"Всичко, което сме казали дотук за оградата, това, което беше и част от вота на недоверие за корупция, към днешна дата се потвърждава.  Краде ли правителството на Бойко Борисов от строителството на оградата? Очевидно да. Очакваме прокуратурата да си свърши разследването докрай, обективно и бързо, и длъжностните лица, които са отговорни, и политически лица, разбира се, за тази далавера на оградата, да си понесат отговорност", каза в края на февруари лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Днес Радев уточни, че е поканил посланик Хопкинс на среща с всички посланици в МВР - особено на онези държави, които през летния сезон имат повече туристи в България.

"На нея ще им обясним и ще кажем истината за това, как България се справя с опазването на границата с Турция, как се справяме с прекъсването на каналите за мигранти и в двете посоки", коментира министърът.

И добави:

"Срещата премина много добре. Обсъждахме взаимодействието на многото служби на двете държави, като акцентът падна върху това, какво се случва след Брекзит. Ние ще продължим да работим заедно".

Премиерът Бойко Борисов пък допълни:

"Нашите служби продължават работата си с Великобритания срещу контрабандата на цигари. С тях правим операции за стотици милиони паунда, за което им благодарим. И посланик Хопкинс дойде днес публично да ми благодари. Или когато отчитахме най-ниските нива на контрабанда в България и най-високите във Великобритания, се оказах прав".