Час след като пред журналисти в Молдова президентът Румен Радев каза, че очаква "целувката между Борисов и Петков да не роди нищо друго, освен отвращение", държавният глава излезе и с коментар във Facebook, който бе дори по-остър. 

"Срамните записи от партийното заседание на "Продължаваме промяната" и последвалите самопризнания на лидерите пометоха миловидната им евроатлантическа фасада. Те разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм като заявка за тежки закононарушения, за чистки, "подписани с кръв", за погром в институциите, за държавна измяна. Записите предизвикаха изключително негативни коментари за България в европейски медии и с тях бяха дискредитирани европейски лидери", се казва в официалната Facebook страница на Радев. 

Според него тези събития ни отдалечават с огромни крачки от Европа като ценности и морал, като принципи и начин на правене на политика. "Затова въпросът за разклатеното доверие и разклатената европейска перспектива на България след всичко това ще бъде важна тема в разговорите ми с европейските лидери, редица от които поискаха срещи с мен днес по време на Срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова. Ще положа усилия да ги убедя, че въпреки мрачните разкрития, България ще се съхрани като нормална, демократична европейска държава", ангажира се Радев, както направи и по-рано пред журналисти.

"Винаги съм заявявал, че България трябва да има редовно правителство. Но то трябва да почива на ясни демократични принципи и най-вече да работи за България. Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго освен отвращение. А то не води до доверие и реални решения", завършва публикацията на Радев, в която обобщава казаното и пред медиите.