"Аз говорих с дъщеря си и искам да подчертая, че от нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филм". Това каза президентът Румен Радев днес по повод нападките на лидера на БСП Корнелия Нинова на заседание на парламентарната комисия по култура и медии, съобщи bTV.

Нинова зададе въпрос на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков дали дъщерята на президента участва в продукция, финансирана от обществената телевизия.

Изслушването на Кошлуков беше по повод филма "Ботев" на режисьора Максим Генчев, излъчен на 2 януари от БНТ, който предизвика много критични реакции. В тази връзка се появиха и медийни публикации, че дъщерята на държавния глава - Дарина Радева, която учи в НАТФИЗ, ще изпълни главната роля в следващата историческа продукция на Генчев - "1349", също финансирана от БНТ.

На заседанието на парламентарната комисия по култура Кошлуков определи публикациите за участието на Дарина Радева във филма "1394" като "лъжи и клюки в медиите".

Президентът допълни в коментара си днес: "Радвам се, че моите деца избраха да останат да учат и да се развиват в България, въпреки българските политически нрави, които непрекъснато ги подлагат на някакви изпитания. Надявам се, че това няма да пречупи мечтите им и вярата им в България".