Провал на заседанието на Комисията по конституционни и правни въпроси, депутатите се изпокараха и се обиждаха на престъпници. 

Заседанието бе отложено за утре в 10 ч.

На заседанието се очакваше да присъства главният прокурор Иван Гешев. То се отлагаше през целия ден заради работата депутатите в пленарната зала по актуализацията на бюджета и на края се проведе в една от почивките на гледането на бюджета на НЗОК. 

Народните представители трябваше да решават повторно дали Бюрото за защита на свидетелите ще бъде взето от обвинител номер едно и да отиде под контрола на Правосъдното министерство.

Хамид Хамид от ДПС нападна председателя на комисията от ИТН Андрей Михайлов, като го обвини, че е "абсолютен престъпник".

"Вие наистина ли мислите в почивките може да има правни комисии и то по за закони, за които ни трябва няколко часа. Подигравате се с правото. Абсолютен престъпник", каза Хамид и призова заседанието на комисията да бъде прекратено, докато за него не бъдат повикани поне главния прокурор и министъра на правосъдието, които за заинтересовани лица по законите.

Атанас Славов от ДБ пък заяви, че в това НС е имало много опити да се бламират заседания. и да го провалят. И целта - да не се стига до гледането на тези два закона.

"Това ли е новият морал - да се гледат закони за 15 минути", каза Хамид.

Анна Александрова от ГЕРБ добави, че често се случва да съвпадат комисии. Поясни, че смятат това заседание на правната комисия за нелегитимно. Поясни, че редът , за които претендират новите партии не е по-различен.

В спора се намеси и шефката на НС Ива Митева, което предложи заседанието на правната комисия да бъде отложено за петък от 10.00 часа. Това предложение в крайна сметка бе одобрено, но преди да се стигне до прекратяването на сбирката размяната на реплики между депутатите продължи.

Крум Зарков от БСП даде пример с предишни парламенти, когато са гласували закони посред нощите. Обвини останалите, че не нямат смелост да си призная и открито да защитят оставането на Бюрото за защита при главния прокурор.

Това обаче предизвика ответната реакция на Анна Александрова. Тя поясни, че по тяхно време са заседавали и до 2-3 часа, но тогава те са управлявали, а сега партиите на протеста нямали смелостта да направят кабинет. Обвини ги, че всичко, което правят е предизборно и то само заради един човек - президента Румен Радев.

На свой ред Ива Митева призова да се престане с площадна демагогия и изборната реклама. Тя поясни, че утре заседанието на НС е едва от 14.00 часа, а тези два закона не са включени в дневния ред. По думите й е по-добре да се гледат в по-спокойна обстановка. "нека проявим малко разум', каза тя.

Крум Зарков пък се обиди на Хамид Хамид, че го обвинил в лицемерие. Шефът на комисията Андрей Михайлов пък поясни, че не приема обвиненията на Хамид , че е престъпни и заяви, че тонът по време на заседанието е минало всяка граница. Така той прекъсна заседанието. Това обаче не попречи на Мая Манолова да обвини правна комисия, че не е приела нито един закон и ще бъде голям провал.