На 21 ноември правителството на Украйна реши да спре процеса по подготовка за сключване на споразумение с ЕС на срещата на 28-29 ноември във Вилнюс.

Стотици демонстранти се опитаха да нахлуят в централата на правителството и бяха прогонени от полицията със сълзотворен газ, предаде БТА. Имаше сблъсъци с органите на реда.

Вижте снимки >>>

Привържениците на евроинтеграцията издигнаха палатков лагер на Европейския площад в центъра на украинската столица.

Охранителните органи се опитаха да проникнат на територията на палатковия лагер, но протестиращите изградиха жива стена и хвърляха по полицаите камъни и се опитваха да им свалят шлемовете. Отново бе използван сълзотворен газ.

По улиците на Киев се стекоха над 23 000 души по данни на полицията, но според организаторите на протеста са били мобилизирани 100 000 участници.

Около хиляда протестиращи се намират в центъра на Киев в понеделник сутринта, като се готвят за блокада на правителството. Те са обкръжени от специални части.

Дъщерята на бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко, Евгения, призова Германия за помощ, предаде ДПА.

"Мисля, че Германия е последният шанс за майка ми. Канцлерът Меркел не трябва да се отказва. Ако майка ми не бъде освободена скоро, тя ще умре", заявява Евгения за вестник "Билд".

Дъщерята на Тимошенко призовава също споразумението за асоцииране на Киев с ЕС все пак да се осъществи тази седмица и приканва Германия да окаже натиск върху Украйна.