Двамата противници на Кутев не бяха доволни от извинението му за думите, че БСП е като СПИН - предава се по наследство и по полов път, в което той нарече случилото се измислен скандал и обяви, че ироничните му думи са били използвани за лични амбиции.

Жеко Димитров от младежкото обединение на БСП внесе жалба до общопартийната контролна комисия, в която се посочва, че с думите си Кутев е уронил престижа на социалистите, предаде Дарик радио. До един месец комисията трябва да се произнесе по жалбата.

"На г-н Кутев се обидих, тъй като той лично засяга моя прадядо, който е един от основателите на тази партия - Жеко Димитров", заяви Димитров-младши, цитиран от bTV.

"Аз се отказах  след години от членство в БСП, защото не одобрявам политиката, която се води. Думите на Антон Кутев ме като социалист, аз първа станах социалист, баща ми стана след мен, брат ми стана след мен, така че не виждам как да се предава по полов път", възмути се и другата участничка в протеста - Цанка Аврамова.

Двамата намекнаха, че от централата на партията са упражнили натиск върху потвърдилите участие в протеста 30 души. Те се заканиха да се върнат с палатков лагер.

Междувременно бившият президент Георги Първанов също изрази възмущение от думите на червения депутат. „Не виждам виц. Мисля, че само Кутев и председателят (б.р. Сергей Станишев), може би и Бойко Борисов, са се смели на тази реплика”, коментира той.

Станишев вече защити Антон Кутев, като заяви, че за вицове се е наказвало в друго време.