Аз никога не плача. Това е лъжа, измислиха го медиите, аз никога не съм бил просълзен, от 30 г. не мога да плача, загубил съм си сълзите. Това каза в предаването "Лице в лице" на bTV депутатът от "Атака" проф. Станислав Станилов в коментар на емоционалната си реакция в парламента вчера.

Парламентът не е махленски сбор, избирателите не са ни пратили тук да сваляме този или онзи, а да приемаме закони, които да са в тяхна полза, заяви вчера в пленарната зала Станислав Станилов при обсъждането на искането за оставка на зам.-председателя на парламента Емил Христов. Според Станилов самоунижението на събранието не носи никакви политически дивиденти.

Той се обърна към левицата с думите: "Честна дума, повдига ми се като ви гледам". Станилов дори се просълзи, защото ден по-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова го нарекла "псевдопатриот". "Какво да я правя? Да я съдя ли?! А Решетников? Повдига ми се от вас!", извика той.

Точно на Корнелия Нинова няма да се разплача, бъдете сигурни, категоричен беше днес Станилов.

"Не мога физически да плача, загубил съм си сълзите, даже на смъртта на майка ми, която почина скоро, не съм плакал. Някой го измисли това".

По темата за ген. Решетников, Станилов каза, че Нинова е направила една изключителна политическа грешка, тъй като не познава този човек.

"Ние бяхме аспиранти и живеехме в общежитията заедно, познавам майка му, баща му, брат му, жена му и децата му. Това е един от най-почтените хора. Когато е бил в КГБ, той е бил началник на аналитичния отдел", коментира Станилов.

Тя си е помислила, че след като е КГБ, има нещо тайно. Това е първосигнална реакция, каза още депутатът от "Атака".

"Проблемът е в това, че не можеш да наречеш един човек, когото не познаваш - корумпиран руски генерал, изгонен от Кремъл, защото в същото време той беше пенсиониран с медал. Този човек не може да открадне копче, казвам го аз, защото го познавам", допълни Станилов.

Българинът има конспиративно мислене, половината от което не е вярно, заяви депутатът.

Въпреки че в "Атака" сме различни, ние продължаваме да следваме това, което сме казали след изборите. Да обичаш Русия е патриотично, допълни Станилов.

Марешки патриот не може да бъде, категоричен е проф. Станилов. "Попитах кое е патриотично - веригата от аптеки, дъмпинговите бензиностанции или бентлито, може би бентлито е патриотично. Няма да примъкнат електората на "Атака", това е несериозно, заключи Станилов във връзка новата роля на "Воля" и Марешки като членове на евроскептичното популистко Движение за Европа на нациите и свободите.