България се събужда, младите върнаха нашата надежда. Те показаха, че няма да търпят невежеството, коментира президентът Румен Радев след като разгледа студентска изложба в Пловдив. 

Българите се събуждат и скандират "мутри вън". Младите хора показаха, че няма да търпят униженията на невежеството, каза държавният глава. 

Tой каза, че има народи без правителство, но няма правителство без народ. 

"Кабинетът да не инати и да се хвали сам пред огледалото", каза той по повод позицията на правителството да не подава оставка, въпреки протестите.

Страхът е от разкриването на чудовищните злоупотреби на това управление, отбеляза Румен Радев. Той допълни, че страхът е и от възмездието и пресичането на предизборните манипулации. И той е напълно разбираем, но българите са на улицата. 

По отношение на правосъдието, Радев отбеляза, че няма такова, което може да работи без адвокати и съдии. "А знаете, че главният прокурор не се ползва с уважението им", каза Радев и допълни: "Той не се ползва и с уважението на честните прокурори". Според него главният прокурор е имал множество възможности да разкрие връзките на правителството с олигархията, но вече е късно и хората няма да се приберат. 

Запитан, че Борисов е заявил, че служебният му кабинет е бил реден от Шиши, Радев отвърна: "Шиши нито го познавам, нито Доган познавам, нито Божков познавам. Друг е давал огромни обществени поръчки на Шиши и е пушил пури с него. Друг е имал взимане, даване." 

"Протестът е морален - за морал в политиката и в управлението на държавата", отбеляза държавният глава.

Според него никакви прегрупирания в кабинета не могат да го спасят. Запитан относно изказването на премиера, че е абсурд да има служебен кабинет, Радев каза - "това изобщо не зависи от тях дали ще има служебно правителство".