От 11:00 часа днес ще се проведе Председателски съвет в Народното събрание, съобщи пресцентърът на парламента. В него ще участват председателят на Народното събрание Росен Желязков и председателите на парламентарните групи. На заседанието ще бъдат поканени също министър-председателят Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, министърът на отбраната Тодор Тагарев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, главният секретар на МВР Живко Коцев и ръководителите на службите за сигурност. Темата на заседанието е националната сигурност в контекста на войната срещу Израел и войната в Украйна.

България ще предложи хуманитарна помощ на Израел, съобщи преди дни министър-председателят Николай Денков. Според премиера ситуацията в Израел трябва да се следи много внимателно, защото има потенциал за много сериозна ескалация.

Вчера при президента Румен Радев бе проведена консултативна среща за рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерките за тяхното минимизиране.