Предаването на протоколите в София върви бавно, пълни са с грешки

Всички СИК ще са успели да ги връчат в РИК не по-рано от понеделник на обед, каза секретарят на комисията за 23-ти МИР

Предаването на протоколите от секционните избирателни комисии (СИК) от 23-ти многомандатен избирателен район (МИР) върви бавно и има много сборни грешки. Това каза Полина Витанова, секретар на 23-та Районна избирателна комисия (РИК), цитирана от БТА.

За 23-ти 25-и МИР протоколите се предават в "Арена София", а за 24-и - в "Арена Асикс". В "Арена София" първите СИК, които започнаха да предават протоколите си, са от 23-ти МИР. От 23 МИР 633 СИК трябва да предадат протоколите си, от 24 МИР - 500, а от 25 МИР - 509.

Очаквани са грешките, има много цифри с толкова много кандидати и преференции за тях, обясни Витанова. СИК пристигат поетапно и все още не всички са стигнали до "Арена София".

Трудности нямаше, денят мина идеално, разказа пред журналисти член на секция от Казичане. Които оползотвориха времето през деня и си прочетоха правилника се справиха доста бързо, другите два часа по-късно, обясни той за попълването на протоколите.

Всичко мина плавно, нямахме проблем с машините, разказа друг член на комисия. По думите му при предаването на протоколите всичко се е случило много бързо.

Към 01:00 часа по малко повече от 100 секции от 23-ти 25-и МИР са стигнали до предаването на протоколи, показва екранът в залата.

Приемането на протоколите от секционните избирателни комисии няма да приключи до утре на обяд, прогнозира по-рано днес секретарят на 23-та РИК Полина Витанова.