Пълен запис от срещата на премиера Николай Денков, министри и народни представители с протестиращите енергетици и миньори, проведена на 3 октомври в сградата на парламента, бе разпространен от пресцентъра на Министерския съвет. 

На разговорите не бяха допуснати медии, а след тях министър-председателят съобщи, че ще бъде показан пълният запис, така че да няма никакви спекулации. Той добави, че самите протестиращи не са искали на срещата да бъдат поканени медиите, заради опасения, че ще се превърнат разговорите в шоу. 

Срещата продължи повече от 7 часа и приключи със споразумение в седем точки, което вчера беше гласувано и прието от Народното събрание със 133 гласа "за", 66 "против" и 3 "въздържал се".

Въпреки обявеното постигнато съгласие обаче, протестите и пътните блокади продължават и днес. Недоволните миньори и енергетици настояват за изтегляне на териториалните планове за плавен преход на въглищните райони, както и за още за преговори с властимащите, но там, на място, на шосето.

Единствено автомагистрала "Струма" беше освободена от енергетиците от ТЕЦ Бобов дол, Дупница и Перник. Те вдигнаха блокадите, тъй като договореното ги удовлетворява. Колегите им от "Тракия" обаче ги обвиниха в предателство и отказаха да освободят движението край Стара Загора.