В първия си коментар след вота за парламент и ЕП от "Продължаваме промяната" дават заявка да бъдат силна опозиция на ГЕРБ-СДС и ДПС, които според някои агенции може да постигнат 121 мандата. Дори това да не стане, според ПП ще има "трети смокинов лист". 

"Благодарим ви! Чуваме ви! Ще използваме подкрепата, която ни дадохте, за да бъдем силна опозиция на плановете на Борисов, Пеевски и трети смокинов лист да ни върнат към годините на постната пица и рекета, и да циментират контрола си над службите, регулаторите и съдебната власт за години напред", написаха на страницата си във Facebook от ПП.  

"Ние ще се борим за европейския път на България и ще се противопоставим на всеки опит за корупция и кражби на обществените средства", канят се още от партията на Кирил Петков и Асен Василев. 

Партньорите им от "Демократична България" все още не са коментирали вота. Досега коментар имаше само от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който благодари на всички, помогнали за това да са първа политическа сила отново, а от ИТН коментираха, че вдигат с над 50% подкрепата си.