Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" внесе 9302 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предстоящите местни избори.

Необходимите документи за регистрация внесоха съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев, съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов, както и заместник-председателите на парламентарната група на коалицията Надежда Йорданова и Владислав Панев.

"Много съм щастлив, че всички заедно се явяваме на тези избори. Тук вече не става дума за коалиция, става дума за общност, с която заявяваме, че промяната продължава, че демократичните цели и ценности сега ще влязат и в местната власт", коментира пред журналисти Кирил Петков.

Асен Василев посочи, че не е имало спорове с "Демократична България" за кандидатите на коалицията по места. "Няма спорове, навсякъде успяхме да се обединим около кандидати за кметове", изтъкна той.

Христо Иванов пък заяви, че целта на коалицията с "Продължаваме промяната" е след местните избори градовете да могат да отворят нова страница и българските общини да могат да тръгнат напред след дълга стагнация. "Това зависи от енергията на хората и от обединението на хората, към което днес призоваваме", посочи Иванов и допълни:

"Дотук бяха преговорите, оттук нататък започва усилената работа в името на победата. Основният ни приоритет е България да получи възможност да избере ново бъдеще за местната си власт".

"Ние сме новата алтернатива в местната власт", заяви от своя страна другият съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Снимка: БТА