Днес е последният работен ден за 48-ото Народно събрание. Депутатите отложиха гласуването на четири декларациии, свързани със развитието на отношенията ни със Северна Македония. Те са внесени от "Възраждане", "Продължаваме Промяната", ГЕРБ-СДС и "Демократична България".

Вносителите изразяват в мотивите несъгласие с езика на омразата и се подчертава необходимостта властите в Северна Македония да предприемат мерки за прекратяване на целенасоченото използване на агресия срещу България.

Народните представители настояват влстите да предприемат целенасочени мерки за борба с престъпленията от омраза във всички форми и проявления, както и да бъдат разкрити и наказани извършителите на нападението срещу Християн Пендиков.

За да бъде разпуснато официално 48-ото НС, очаква се президентът Румен Радев да издаде указа, с който се прекратява работата на този парламент. С друг указ държавният глава трябва да назначи нов служебен кабинет. 

Румен Радев обяви миналата седмица решението си предсрочните избори да се проведат в първата неделя на април, а служебен премиер отново да е Гълъб Донев.