Кандидатът за кмет на Варна от ГЕРБ Иван Портних направи грешка в бюлетината, докато даваше своя вот на балотажа в морската столица. Той гласува в 9.30 часа в училище "Васил Априлов". Портних влезе в "тъмната стаичка", но няколко секунди по-късно излезе и поиска нова бюлетина, тъй като сбъркал знака в първата. Вторият опит за гласуване вече се оказа успешен.

Двойно по-ниска избирателната активност на балотажа отбеляза морския град до обяд. Към 11 ч. към урните са отишли 5.15% от имащите право на глас, съобщиха от ОИК Варна. Според "Галъп" във Варна към 11 ч. са гласували 5,8% от хората с право на вот при цели 10,2% седмица по-рано. В страната, по данни на Централната избирателна комисия (ЦИК), активността е 9.19%.

Портних: Гласувах срещу добре опакованите лъжи и шарлатинията

Гласувах за развитието на Варна, за това да спрем безвремието. Това каза, след като гласува, кандидатът за кмет на Варна от ГЕРБ Иван Портних.

"Гласувах срещу добре опакованите лъжи и шарлатанията, която наистина в последните години спря всичко важно за града ни. Надявам се, че днес варненци ще упражнят правото си на глас. Планирайте добре деня си. Важно е да се гласува", коментира той.

Иван Портних гласува с машина и подчерта, че това е било "за да няма спекулации".

Той не успя да упражни вота си за районен кмет, защото машината не му е дала да се върне една стъпка назад и предупреди хората да гледат внимателно.

Благомир Коцев: Гласувайте с машини, манипулациите са по-малко

"Много неща се направиха във Варна, но могат да се направят в пъти повече. Смятам, че в живота на всеки един от нас има ключови моменти и не трябва да ги изпускаме. Днес е един такъв момент". Това заяви Благомир Коцев - кандидат за кмет на Варна. след като упражни правото си на вот.

Той призова всички да отидат и да гласуват, за да може в следващите четири години да знаят, че са направили необходимото.

"Колкото повече хора гласуват, толкова по-голям е шансът Варна да стане по-добър град", коментира Коцев и призова хората да гласуват с машина.

"Призовавам хората да гласуват с машини - манипулациите са по-малко", заяви кандидатът за кмет на Варна.