Лидерът на ПЕС Сергей Станишев получи тениска с № 11 - център нападател от полската левица по време на форума на конференцията "Закон. Европа. Справедливост. Европейските ценности и как да ги защитим?", организирана от Партията на европейските социалисти. Форумът се проведе в Полша. 

По време на конференцията той е говорил за върховенството на закона в страната и как той да бъде защитен. Станишев често подкрепя политическата левица в цялостната й битка срещу националното управление на "Право и справедливост". Повечето от изказванията, които той е правил в страната, са на полски и днес той не направи изключение. Ето какво написа още лидерът на ПЕС във фейсбук по повод на форума: 

"Днес във Варшава говорихме за това как да възстановим върховенството на закона в страната. Как да го защитим. Как да напомним на обществата, че върховенството на закона е там, за да ги защитава и че е в основата на нашата европейска демокрация. А нейното укрепване е една от най-фундаменталните битки, пред които е изправен ЕС. Популистки правителства като тези в Полша и в Унгария компрометират нашите ценности. Но европейските социалдемократи ще продължим борбата за общества, в които преобладава доверието в демократичните институции и в които равните възможности, просперитетът и сигурността за всеки се постигат без да се накърняват индивидуалните права. Ще продължим да защитаваме и механизма, обвързващ европейското финансиране със зачитането на върховенството на закона. Защото ЕС е основан на ценности, а не на пари.

Снимка: Фейсбук

Това споделих пред участниците в конференцията "Закон. Европа. Справедливост. Европейските ценности и как да ги защитим?", организирана от Партията на европейските социалисти. Пожелах успех на "Левицата" на изборите догодина и им благодарих за това, че всеки ден отстояват демокрацията, спазването на полската Конституция и на Европейските договори.

А домакините ми подариха тениска с номер 11 заради годините на успешна съвместна работа. Обещавам да продължавам да съм "нападател" и да вкараме още много политически голове заедно!

Снимка: Фейсбук