Това заяви днес пред Нова телевизия бившият депутат и кандидат-президент Жорж Ганчев и допълни, че се завръща със своята формация Национално патриотично обединение. Той беше категоричен, че догодина ще се яви самостоятелно на изборите, без да участва в каквито и да било коалиции.

Ганчев декларира, че иска да даде надежда на младите българи да не презират труда и езика си, а да се гордеят с него. Той се обяви срещу политици като „Болен Лидеров" (лидерът на "Атака" Волен Сидеров - б.р.), защото той предлага единствено омраза.
„Нашият народ е една шепа, как може брат с брата да се третира с омраза", заяви Ганчев и допълни, че политиката на омразата е „стара шапка" и че вместо това иска партията му да излъчва вяра, добрата и уважение към закона и семейството.

Той коментира, че старата му партия „Български бизнес блок" (БББ), с която стана известен, не съществува, защото била открадната по указание на Иван Костов с помощта на "циганите на Цветелин Кънчев". Ганчев обясни, че през 1994 г., когато БББ спечели 24% на парламентарните избори, "червената мафия" им отнела 720 000 допълнителни гласа, като ги обявила за мъртви души.

Относно управляващите Жорж Ганчев направи следния коментар: „Бойко е нужен днес. Той е енергичен и може да свърши работа. Учи се в движение, както виждате и си променя мнението по четири пъти на ден, но може би ситуацията го налага. Но една птичка пролет не прави". Той разкритикува премиера, че се вслушва повече в хора, които му казват винаги "да", вместо в експертите, които разбират повече от него.
Ганчев допълни, че „в България властта се търкаля по улицата и всеки може да се наведе и да я вземе".

Накрая той разказа за себе си: „Живея в Галактика Владая. Обичам си селото. През лятото съм в село Резово, в Лос Анджелис – на 800 метра от океана. Сега с моя нов партньор в Холивуд написахме нов филм – екшън трилър. Локацията е Русе. Много бърз, с любовна история вътре, бандюги от Русия перат пари през България".
Жорж Ганчев сподели, че е режисьор, продуцент и сценарист на филма и че актьорство не му трябва, тъй като е „щастливото овчарче от България".
Похвали се и с романа си „Радостта на палача".

Кой е Жорж Ганчев
Председател на "Български бизнес блок" от неговото създаване през 1990 г. Участва в изборите за президент през 1992 г. и получава 17% от гласовете, което го нарежда на трето място на първия тур.
Депутат в 37-то и 38-то НС (1995-2001). Оглавявал Комисията за радио, телевизия и съобщения.
Кандидатира се за президент и в кампанията през 1996 г. След разцепването на БББ, през 2001 г. оглавява нова формация - Политически блок на Жорж Ганчев.
Участва в първия тур на президентските избори през ноември 2001 г. и спечелва 3,38% от гласовете.
През 2005 г. Национално патриотично обединение, на което е председател, влиза в състава на Коалиция на розата, регистрирана за участие в парламентарните избори.
Президент на Българската баскетболна асоциация (1995-1997 г.).
Има две дъщери - Джулия и Силвана, които живеят в САЩ.