Съпредседателят на коалицията ПП-ДБ Кирил Петков направи пореден коментар по горещата тема за опитите на ГЕРБ да състави правителство. По думите му, в момента Делян Пеевски изнудвал Бойко Борисов за министри, а от ИТН правели "ужасяващи предложения, които съчетават глупост и безгранична наглост".

Това написа Петков в своя фейсбук профил часове след края на първото пленарно заседание на 50-ия парламент, на което депутатите не успяха да изберат председател на НС. Припомняме, че вчера Борисов заяви категорично, че ако кандидатурата на ГЕРБ Рая Назарян не бъде подкрепена за поста, това ще е и краят на преговорите за кабинет. На утрешното заседание на парламента ще бъде направен втори опит тя да бъде избрана.

Ето какво още заяви лидерът на "Продължаваме промяната", които неколкократно повториха, че ще бъдат опозиция на спечелилите изборите: 

"Ако Борисов не беше толкова виновен за сваляне на двете работещи и успешни правителства на ПП-ДБ, щях да го съжалявам. В момента Пеевски го изнудва за министри, а ИТН прави ужасяващи предложения, които съчетават глупост и безгранична наглост.

За нас Борисов показа, че нито може да си държи на думата, нито има някакви принципи, на които да се облегне при нужда.

Реалният въпрос е не каква е цената на ИТН, (това скоро ще разберем) а ние като българи колко още можем да платим за "удоволствието" Пеевски и Борисов да са на политическата сцена. Двама човека спират прогреса на цял народ.

Това е ужасно скъпо!", написа Петков във Фейсбук.