Искрите между довчерашните коалиционни партньори от ПП и ИТН продължават и на най-високо лидерско ниво.

След като от партията на Слави Трифонов обвиниха Кирил Петков, че опитва да купи техни депутати, премиерът отговори в същия остър тон и с реплика, насочена лично към лидера на ИТН.

"Вярвам, че има хора с висок морал в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен лидер, особено ако партийният лидер е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърля риск върху това правителство само заради личното си его", каза Петков във видеообръщение по повод актуализацията на бюджета. Той потвърди, че смята да води такива разговори с парламентаристи "явно и почтено". 

Само ден по-рано той призна публично, че търси 12 депутати, които да осигурят мнозинство. 

Само няколко часа по-късно нареченият от министър-председателя "бивш певец" Слави Трифонов отвърна на нападките със заканата: "Продължавам да пея".

От своя страна пък той пък нарече премиера "един човек" и пусна в профила си във Фейсбук една от последните песни на "Ку-ку бенд".

"Днес един човек решил, че ще ме обиди, като ме нарече "бивш певец". За добро или за лошо не съм бивш - продължавам да пея. Затова сега ще ви пусна една от последните песни, които записахме с колегите от "Ку-ку бенд". Музиката е дело на две талантиви млади момчета. А този клип, който ви пускам, ни беше изпратен от фенове на музиката на "Ку-ку бенд". Нито аз, нито те са бивши", написа Трифонов.