По-малко от 24 часа, след като изненадващо обяви, че ИТН оттгегля подкрепата си за първия мандат за съставяне на правителството, лидерът на партията Слави Трифонов направи ново остро изявление по повод днешната новина, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се опитат да управляват ротационно по 9 месеца едните и 9 - другите.

Ето какво написа той в своята фейсбук страница:

"Има една емблематична реплика от филм, посветен на свободата на словото. Когато политиците атакуват свободата на словото, един редактор казва: "Ние сме на страната на отвратените, а не на страната на отвратителните". Та и аз, и моите колеги, сме така. Като казвам "моите колеги", имам предвид "Има такъв народ". Ние сме на страната на отвратените, а не на страната на отвратителните. Вие как се чувствате от всичко това, което се случва последно време? Защото то е отвратително, позорно, унизително и в крайна сметка неприемливо. Тези, които базираха цялото си създаване и цялото си съществуване на база на унищожението на другите, се събраха заедно с тях. И ще си правят правителство на ротационен принцип. Целия бранд "Продължаваме промяната", казвам бранд, защото те така обичат да се изразяват, та целия бранд "Продължаваме промяната" беше изграден върху тезата анти-ГЕРБ. Даже те, в лицето на Кирил Петков, арестуваха Бойко Борисов. Цялата им риторика в продължение на година и половина изглежда така: Цитирам Кирил Петков: "Кражбите на Борисов и екипа му през последните 10 години са в огромен мащаб. Затова този човек иска да се завърне и да продължи да краде".

Е, явно ще се завърне и ще продължи.

Друг цитат на Кирил Петков: "30 години затвор не му мърдат и той го знае. Борисов знае, че излезе ли от властта за постоянно, ще отиде зад решетките".

Явно сега Кирил Петков и Асен Василев ще пазят Бойко Борисов да не влезе зад решетките. Явно такава им е договорката.

Ще ви цитирам какво казва и Асен Василев на трети май тази година: "Опази Господ Бойко Борисов да ми е приятел!".

Асене, Асене, Асенеее...не те опази Господ. Бойко Борисов не само ще ти е приятел, ами ще ти е и началник.

А ето какво казва пък Бойко Борисов за Асен Василев: "Когато един лъжец лъже, той си лъже непрестанно. Когато Асен Василев говори и ви каже "добър ден", може спокойно да си пуснете лампата". Бойко, пусни си лампата!

Мога да цитирам до утре сутринта изречения на Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов все в тоя дух. Те говореха така до снощи. Но тази сутрин слънцето ги озари със своите лъчи и те вече мислят по друг начин.

Сега скъпи приятели, които четете тези редове, кажете ми вие от коя страна сте? Аз съм отвратен. А вие?", заяве лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Тошко Йорданов: Твърда опозиция сме на управление на ГЕРБ и ПП-ДБ

Твърда опозиция сме на управление на ГЕРБ и ПП-ДБ. Това заяви в "Още от деня" по БНТ председателят на групата на ИТН в парламента Тошко Йорданов. Той коментира, че няма значение на кой е мандатът, а експертен кабинет е най-правилното решение е в тази ситуация. "Водихме общочовешки разговори, не за структура на МС, за експертизата на хората", заяви Йорданов.

Той обвини хора от ГЕРБ, че са лъгали за водени разговори за министерски кресла в полза на ИТН. Това е откровена лъжа, заяви Йорданов.

Според него за експертен кабинет са говорели само от ГЕРБ. "Гушнаха се ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, а се фокусирахте върху нас, които бяхме за експертен кабинет", коментира Тошко Йорданов.

Допълни, че подкрепят законопроекта за контрол на главния прокурор. Ще подкрепят също практични и полезни предложения, независимо коя партия го предлага.