"Държавността я има, парламентът работи и ще работи", заяви пред журналисти председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. Коментарът му дойде след грозните сцени в парламента тази сутрин, когато депутати от "Възраждане" се опитаха да изключат звука от колоните в пленарната зала, за да блокират заседанието, и се стигна до сблъсък между част от тях, Пеевски и Йордан Цонев.

Лизерът на ПГ на ДПС определи случилото се като "саботаж на проруските сили в България" в лицето на "Възраждане". "Това са терористи", заяви депутатът.

"Видяхте ли как депутати в кавички, защото това за мен не са депутати, блъскат квесторите и блъскат дами, това не са мъже, това са плюнки", коментира той.

По думите му "този цирк е от безсилие, защото изчезват" и подчерта резултатите им на изборите.

Според Пеевски парламентът работи нормално и ще продължи да работи нормално. Той добави, че е отпаднала таксата за пренос на руски газ, за да влезем в Шенген и заяви, че парламентът ще работи.

"Всичко се приема. Видяхте днес колко важни решения - отпадна таксата, за да влезем в Шенген, прието бе решението за ядрената енергетика за седми и осми блок за уестингхаус, България да има ток и всичко да върви както трябва в държавата. Парламентът ще работи, бъдете спокойни. Няма да се подадем на натиска на едни смешни терористи", каза още лидерът на ПГ на ДПС.