Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски определи като загуба на време внесения от опозицията вот на недоверие към правителството. Веднага след отхвърлянето му в зала Пеевски каза:

"Това беше смешна история, да се прави шоу. Беше ясно, че ще бъде отхвърлен този вот. Беше загуба на време".

На въпрос дали противоречията в управляващото мнозинство са преодолени, Делян Пеевски отговори: "Както виждате, нищо не се е успокоило. Най-хубавото предстои!".

"Тепърва има да се говори по теми, предстоят комисии, които се предлагат", обясни Пеевски.

Той посочи, че ДПС няма да подкрепи създаването на временна комисия по предложение на "Продължаваме промяната-Демократична България", която да установи дали е имало полицейско насилие по време на протеста срещу БФС.

"Или ще има държава или няма. Като искат да закрият полицията, да внесат проектозакон, това казах сутрина на Кирил Петков. Какво е направил Калин Стоянов", попита той.

"Има инспекторат, има прокуратура, има съд , не мога да разбера защо парламентът и депутатите ще разследват полицаи, ставаме разследващ органа, парламентът няма тези функции", коментира Пеевски и подчерта - няма да обезличаваме държавата.

На свой ред от Движението ще предложат друга временна комисия - която да установи, по думите на Пеевски, какво се е случило с министъра и зам.-министъра на електронното управление.

Парламентът включи в дневния ред и дебати по създаване на временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата при полицейското насилие на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз. Предложението е внесено от Кирил Петков и ще бъде обсъдено на утрешното заседание.

ПП-ДБ вече внесе в деловодството на НС проект на решение за създаване на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелствата, свързани с неправомерната употреба на сила от страна на МВР срещу протестиращи граждани, извършени на 16 ноември 2023 година. Вчера от БСП заявиха, че ще подкрепят такава анкетна комисия.