Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски се срещна с шампионките от Националния отбор на България по шахмат, които спечелиха златото на Европейското отборно първенство в Будва.

"Гордея се с вас, за това че с таланта си прославяте Родината. Това е огромен успех за България", каза Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС. На срещата в парламента присъстваха шампионите Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева и Белослава Кръстева, без Гергана Пейчева, която е студентка в Далас и от аерогарата при завръщането на отбора директно отлетя за САЩ.

Заедно с новите ни златни момичета бяха и треньорите Петър Арнаудов, Милен Василев и Георги Градев. На срещата присъстваха още зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов, председателят на Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта Небие Кабак, народните представители от Движението Ертен Анисова, Елван Гюркаш и Дженал Топалова-Яшар, уточняват от партията.

Още на следващия ден след победата Пеевски изпрати поздрав на европейските шампионски и им благодари, че прославят с таланта си родината.

"Това е огромен успех за България, която благодарение на вас, за първи път е европейски шампион по шахмат за жени", обърна се Делян Пеевски към още вчера той в поздравлението си към шахматните кралици. Пеевски потвърди своя ангажимент да подкрепя талантливите български спортисти.

"Нашата работа е да помагаме за създаването на най-добри условия за вашата подготовка, а вашата работа е да побеждавате и прославяте страната ни", заяви той.

Снимка: Пресцентър на ДПС

Още през септември, когато Нургюл стана световна вицешампионка, Делян Пеевски се срещна с нея с баща й, като даде обещание да подкрепя финансово подготовката й за състезания.

Снимка: Пресцентър на ДПС