Българските патриоти - ВМРО, Воля и НФСБ излязоха на протест пред сградата на КЕВР. Недоволните от намерението за повишаването на цената на тока и парното настояват за оставките на всички членове на комисията, както и тази на председателя на КЕВР Иван Иванов. Те скандираха "Оставка" и "Мафия". На протеста бяха издигнати и плакати с надписи "Оставка", "КЕВР предатели", "Мафия", "КЕВР, хората няма нужда от Вас", "Не на монополиста КЕВР" и други.

Снимка: Булфото

Протестиращите струпаха чували с лед, символизиращи Студения резерв, пред сградата на Комисията по енергийно и водно регулиране.

Днес се очаква КЕВР да вземе решение за увеличението на цената на тока и парното.  

Снимка: Булфото

Точните увеличения на цените ще станат ясни по-късно през деня след решение на Комисията за енергийно и водно регулиране. От регулатора вече предупредиха, че скокът ще е по-голям от предварителните изчисления, които предвиждаха поскъпване на топлоенергията средно с 10 процента, на тока - с 3 на сто и на газа - с 4 процента.

Снимка: Булфото

"Иване, ела" скандираха още представители на "БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ". Протестиращите в лицето на Юлиан Ангелов поканиха председателя на КЕВР Иван Иванов да обясни какви решения ще вземе регулаторът.

Слезте тук долу, ще гарантираме Вашата сигурност, обяви Юлиан Ангелов.

Кажете го и през прозорците, призова Ангелов, след като от КЕВР отвориха прозорците, а протестиращите започнаха отново да скандират "Оставка", както и "КЕВР, позор, оставка и затвор".

Протестиращите смятат, че КЕВР обслужва "чужди интереси" и трябва да бъде закрита. Организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов и Александър Сиди бяха единодушни в изказванията си и обещаха, че след като влязат в Народното събрание ще предложат да бъде закрита тази срамна структура КЕВР.

Според протестиращите цените на топлинната енергия и газа трябва да се определят от правителството. По този начин ще е налице ясно изразена политическа отговорност за взетите решения.

Снимка: Булфото