Само за минути и без спорове в пленарната зала, на първото си редовно заседание, парламентът избра временна комисия, която да изготви проект на правилник за работата на Народното събрание. Народните представители решиха да не се губи време и срокът за предложения да бъде до 28 октомври, петък, за да може идната сряда правилникът да бъде приет.

По време на Председателски съвет политическите сили са се разбрали действащият правилник на 47-ото НС да претърпи много малко промени, затова комисията да започне да работи веднага, каза от трибуната лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

В комисията влизат по двама представители на група, на паритетен принцип. За председател беше избран Христо Гаджев от ГЕРБ, а вторият представител на групата е Росен Желязков.

ПП излъчи Никола Минчев и Мирослав Иванов. Членовете на временната комисия от ДПС са Хамид Хамид и Йордан Цонев, от "Възраждане" - Петър Петров и Цвета Рангелова, а от БСП - Явор Божанков и Мая Димитрова.

Надежда Йорданова и Людмила Илиева са излъчените членове на комисията от ДБ. Представителите на "Български възход" са депутатите Надежда Самарджиева и Александър Николов.

"Моля ви, да ми помагате в началото, по-нататък аз ще се опитам да си помагам сам", обърна се към заместниците си на трибуната Вежди Рашидов. След избора на състава на комисията председателят на НС помоли Росен Желязков да поеме воденето на заседанието, защото му се налага да проведе телефонен разговор.

Рашидов още веднъж се извини за тежкото си дишане и обяви, че е помолил да му намалят звука на микрофоните.