За 30 дни, откакто "промяната" вече не са в управлението на страната, цените на бензина и нафтата спаднаха с 30%. Ако така продължи, значи сме били прави, че се изнасят големи суми, далавери в огромни размери. От "Промяната" са работили да ощетяват българския народ, всеки ден са ви бъркали в джоба. Всеки ден по стотинка от джоба на всеки. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети днес Поморие заедно с водача на листата в областта Жечо Станков, втория в листата Любен Дилов-син, както и председателя на младежката организация Георг Георгиев.

По думите на Борисов, ПП ги няма и всичко в държавата се нормализира.

"Реалният живот всеки ден опровергава тях и потвърждава казаното от нас", коментира още лидерът на ГЕРБ. Според него, да се говори за скъп ток в България е престъпление, тъй като страната ни е производител.

"Инфлацията в България идва от цената на тока. И това не е небрежност, а е направено с умисъл, за да се облагодетелстват определени кръгове", каза още Борисов.

Той се срещна с представители на украинската общност в района, като обяви, че се надява войната в Украйна да свърши по-бързо. 

"Затова вместо за предизборна кампания, даваме парите за детски лагер", разкри той. 

С помощта на ГЕРБ 44 деца от най-засегнатите райони в Украйна вече са в България, където ще бъдат на детски лагер.

"Надявам се в най-скоро време в Украйна да тече нормален и спокоен диалог. Не е естествено това, което се случва там. Агресията на Русия трябва да прекъсне незабавно. Затова сме и толкова твърди в подкрепата към Украйна. Първо да свърши войната, след това всички ще инвестираме в тази дружба", добави Борисов.

В коментар за предстоящия вот, лидерът на ГЕРБ заяви, че дали ще бъдат честни изборите зависи от президента Румен Радев.

"Ако направят същите далавери с машините, какво значение има какъв ще е резултатът. Ако така продължи да пада цената на нафтата и бензина, означава, че сме били прави, че от България се изнасят огромни суми - 30 млн. лв. на ден. Виждате, че 30 дни откакто ги няма Киро и Асен, нафтата и бензина пада всеки ден. Ако така продължават да излизат наяве далаверите им, при това големи далавери... 30% е паднала цената. Кое се е променило? Няма ги от "Промяната", каза Борисов.

Той съобщи, че в сряда от ГЕРБ ще дадат пресконференция, на която "ще извадим лъжите им за Брутния вътрешен продукт".

Всичко лети надолу при тях. Нагоре само вървят инфлацията и задлъжнялостта", отсече лидерът на ГЕРБ.

Борисов разказа, че на форума в Германия са му обяснили как по негово време България е била отличникът на Европа с най-нисък външен дълг, а сега дългът расте стремглаво нагоре. 

"Трябва да се опитаме да нормализираме нещата. Старият модел не можем да го върнем вече. В България официалната инфлация е 2 пъти по-голяма от тази в Европа. Произвеждаме всичко. И като ги слушам - толкова брутални, толкова самонадеяни. Не им стигнало времето. Добре, че ги свалиха, че ако бяха изкарали още 2-3 месеца, нямаше да има какво да яде народът", негодува Борисов.

"Реалният живот всеки ден опровергава тях и потвърждава казаното от нас", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

"Не очаквах толкова да са счупили държавата. Ако народът знае реално какво са правили тези хора, какво са причинили, това е все едно да минеш през тези солници, да ги разбуташ и да искаш пак да се произвежда нещо. То е счупено, та счупено. Изборите ще си дойдат и ще минат. Въпросът е как да стабилизираме държавата. Това е най-важното", заключи бившият премиер.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление