От парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) излязоха с декларация, в която поискаха оставката на правителството. Декларацията прочете от трибуната на Народното събрание секретарят на групата Станислав Балабанов.

Той заяви, че наблюдавайки политическата дейност на правителството, от ИТН са се чудили какво свързва толкова различни политически представители с толкова различни идеологии и толкова различни ценностни системи.

"Свързва ви тънката превръзка, за която от два дни заговори г-н Кирил Петков, който не е в залата. Благодаря ви, г-н Петков, за откровението. Сега всички български граждани разбрахме, благодарение на вашето признание за тънката превръзка на безочието и лицемерието, на лъжа и кражбите. Превръзката, която прикрива най-срамната част от вашето управление. ДПС ви сложи крилца на тънката превръзка. Много скоро ще имате нужда не от тънка превръзка, а от памперс", посочи Балабанов.

Според него правителството е "порочно заченато" в девически манастир.

"Вие сглобихте задкулисието и престъпниците и ги нарекохте правителство на Република България. Оставка!", каза още секретарят на ПГ на ИТН.