Александър Ваклин, който е прокурорският специален свидетел по делото "Иванчева" и строителен предприемач, се кандидатира за общински съветник като независим. Издига го инициативен комитет от трима души предвождан от съпругата му Полина Ваклин.

Пред bTV Ваклин поясни, че стъпката е предприета, след като са се появили кандидат-кметове с присъди на първа инстанция за подкуп в особено големи размери (като визираше именно Десислава Иванчева – ред. бел.) Освен това той смята, че общинският съвет се подценява, понеже без него един кмет нищо не може да свърши. По думите на Ваклин много от кампаниите са популистки и даде пример с тези на Мая Манолова и Йорданка Фандъкова. Те базират кампаниите си на проучвания, не на реални оценки за това от какво се нуждае столицата, коментира Александър Ваклин.

Той добави и че неговите умения като строителен предприемач биха били полезни в новото му амплоа и поясни, че наистина е важно предприемачите да облагородяват междублоковите пространства на сградите си.

Кандидатът за общински съветник поясни, че не познава жената на главния секретар на МВР и кандидат за главен прокурор Иван Гешев, както твърдеше в интервю Десислава Иванчева. Основно в работата му като общински съветник би било да оправи работата на администрацията, като наблегне на доброто отношение към гражданите и изпълнението на сроковете за издаване на документ.