"Не аз, а Корнелия убива БСП" е заглавието на отворено писмо, което разпространи до медиите областният управител на Сливен Минчо Афузов. То е в отговор на думи на председателя на БСП Корнелия Нинова на пресконференция на 4 април като първи коментари след изборите, уточнява БТА.

"Планът за убийството на БСП този път се провали", коментира Нинова вчера. "На много места областни управители, назначени от президента Радев, работиха за "Левицата!"", каза тя. В отговор на въпрос Нинова посочи конкретно областните управители на Сливен и на Габрово.

"За никого не е тайна, че г-жа Корнелия използва апаратни хватки, за да се задържи начело на БСП от години и че няма да сдаде властта, независимо каква цена ще трябва да платим всички ние", се казва в писмото на Минчо Афузов. "БСП никога не е била на Нинова. Просто в последните години тя се качи на гърба на столетната ни история, водейки ни към пропастта. Докато върши това обаче, Нинова се опитва да ни убеди, че някой друг ѝ е виновен и все някой пречи на успеха ѝ. Този път дойде моят ред. Днес тя ме посочи с огнен пръст! Оказа се, че не Нинова, която диктува политиката, определя предизборните послания, вкара партията ни в непопулярна коалиция, от която и досега търпим щети, не тя е виновна за краха на БСП", пише още той.

Минчо Афузов посочва, че ролята на областния управител по отношение на изборния процес се изчерпва с известни административни правомощия, но би поел отговорност, че не е успял като редови партиен член да свали Корнелия Нинова от управлението на БСП.