Иван Гойчев е назначен за заместник-кмет по дигитализация, съобщиха от Столична община (СО). Дигитализацията на София ще допринесе за изпълнението на няколко от ключовите управленски приоритети - прозрачност на администрацията, улеснено ползване за екипите и гражданите, посочиха от Oбщината.

В новата си роля на заместник-кмет по дигитализацията Иван Гойчев вярва, че може да помогне с управленския си и оперативен опит и заедно с колегите си от Столичната община да продължат развитието на града в полза на гражданите с все по-ефективни системи и автоматизирани услуги.

Иван Гойчев има над 20 години опит в развитието на софтуерни решения за финансовата, самолетната, строителната и облачните индустрии, които успешно се развиват като установени международни компании. Бил е и мениджър в Амазон AWS, където води екипи на три континента. Бил е главен технологичен директор на КоБилдър, норвежка компания с изцяло български софтуерен екип, за развиването на глобална платформа за обмен на структурирани данни в строителните проекти с цел по-зелена строителна индустрия. В свободното си време разработва на доброволни начала Подкрепи.бг - прозрачна open-source дарителска платформа, която всички доброволци заедно могат да подобряват и развиват, информираха от Столична община.

Назначаването на Гойчев е поредното обновяване на екипа на кмета Васил Терзиев. На 19 декември в Столична община беше назначен още един заместник-кмет. Никола Лютов ще отговаря за управлението и структурирането на правните и административните процеси. Направление "Правен и административен контрол" заема ключово място в процеса по изграждането на доверие към общината, посочиха от Столичната община. Визията ни за развитие на правната и административната дейност има силен антикорупционен фокус, изтъкнаха от СО и допълниха, че се планира изграждането на ново звено, което да има една единствена цел - антикорупция.