Водачът на листата за народни представители на "БСП за България" в 14-ти МИР-Перник Любомир Бонев се оттегля от надпреварата в предстоящите избори за 48-о Народно събрание. Това съобщи на журналисти Бонев.

Той уточнява в специално обръщение, че е депозирал решението си на "Позитано" 20, като благодари на Националния съвет на БСП за оказаното доверие и номинирането му за водач в Пернишкия многомандатен избирателен район. Бонев смята, че ще бъде по-полезен в работата си като строителен инженер, каквато е професията му.

"В този сложен за страната момент, когато ни очакват поредица от предизвикателства и въпроси, на които да се намери решение, най-важното нещо е да бъдем единни, да бъдем обединени, да бъдем преди всичко хора", заявява в обръщение към перничани Бонев и подчертава, че неговото разбиране за екипност и работа за развитието на региона са донесли успехи през годините.

Любомир Бонев бе избран за депутат от "БСП за България" заедно с настоящия кмет Станислав Владимиров в 44-то НС. Той е перничанин и в момента е директор на Индустриалната зона в Перник. Бонев не назова конкретно причината, довела до отказа му да оглави листата на социалистите в родния си град. Близки до него твърдят, че оттеглянето му се дължи на напрежението между местното ръководство и националното ръководство на столетницата.