"Христо Иванов, който седеше в лодката пред сараите на Доган, се оказа, че седи в скута на Делян Пеевски и договаря главен прокурор. Такова морално падение едва ли сме виждали. Ние сме единствената партия, която не участва в тези сглобки и е реална алтернатива" - така коментира днес лидерът на БСП Корнелия Нинова искрите, породени от предложения от ПП-ДБ меморандум за общо управление.

"Продължаваме Промяната" и "Демократична България", които щяха да борят мафията, се прегърнаха с мафията и официално писмено ѝ предложиха да вземе 50 % от държавата,каза пред журналисти председателят на парламентарната група на "БСП за България".

Виждате какво се случва днес, нещо, което сме ви повтаряли девет месеца - че тези хора се събраха само за постове, пари, власт и разпарчетосване на държавата, каза Нинова. Тя коментира, че вече започват отвътре да си вадят кирливите ризи един на друг и мафията започва да се самоизяжда, допълва БТА.

По думите ѝ това е абсолютно ненормална и нелогична сглобка от самото начало. "Христо Иванов, който седеше в лодката пред сараите на Доган, се оказа, че "седи в скута на Делян Пеевски" и договаря главен прокурор", посочи тя. Според нея такова морално падение и такова политическо лицемерие едва ли сме виждали във всичките години на прехода. "Продължаваме Промяната" и "Демократична България", които щяха да борят мафията, се прегърнаха с мафията и официално и писмено ѝ предложиха да вземе 50 % от държавата. Предателството към всички хора, стотици хиляди, които им повярваха и гласуваха за тях, добави тя.

Каквото и да ви е отношението към БСП - някой може да ни харесва, някой - не, но е факт, че сме единствената партия, която не участва през годините в тези сглобки, не участва в тези договорки, реална алтернатива е на всичко това, последователни и принципни сме в политиката си за защита на хората и това е една от причините върху нас да се сипят толкова бухалки- и вътрешнопартийни, и външнопартийни, но ние продължаваме в тази линия, заяви Нинова.

Кирил Петков много често говори глупости, но в едно нещо се оказа прав - като каза, че задкулисието вече седи на първия ред, коментира тя. Нинова повтори, че Христо Иванов е седял в скута на Пеевски, договаряли главен прокурор. "Всъщност, много ми е интересно Бойко Борисов къде седи, ако скутът на Пеевски е бил зает от Христо Иванов", добави тя.

Със сигурност не сме участвали в никакви такива сбирщини, всички знаете, че се събират по кабинетите си и договарят задкулисно нещата, че нищо от това, което се вижда в зала, не е истината, но и те си го казаха - задкулисието вече е официализирано и седи на първия ред. Ние чисто символно от утре ще седнем на втория, посочи Нинова.

Според нея нищо в държавата не върви и нищо не се прави, "освен да си парцелират държавата и да си разпределят постовете". Нинова смята, че единственият изход е оставка и нови избори "две в едно".

По темата за АЕЦ "Козлодуй" Нинова коментира, че и там са се сблъскали интереси на две групи. "Това е див лобизъм на некомпетентни, алчни и крадливи хора от ПП, ДБ и ГЕРБ", каза колегата ѝ Борислав Гуцанов.

По думите му не може на идеен проект да се дава разрешително за строеж и попита как ще се определи цената.