Корнелия Нинова отчете, че няма по-социална политика от тази на сегашното правителство и се похвали пред младежите от БСП на техния форум, че това е благодарение на участието на социалистите във властта.

"Понякога казват "Какво прави БСП в дясно правителство?" Не разбирам този аргумент. Защото пред него фактите говорят друго. Няма по-социална политика в последните 20-ина години провеждана в България, отколкото тази на това правителство. И тя се изразява в 20 милиарда лева, това е 1/3 от разходите в България - 20 милиарда лева за социални, леви политики. Това е благодарение на БСП", заключи вицепремиерката, която поздрави делегатите VІ-тата отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение на левицата. Соцлидерката бе избрала за форума спортно-младежки аутфит.

"Само за няколко месеца реализирахме онова, за което се борихме 10 години в опозиция. Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, най-накрая мечтата ни за безплатни детски градини и ясли е факт. Правителството отпусна допълнително финансиране за училищни автобуси в отдалечените и малките населени места, за да може всяко дете да има достъп до образование, увеличиха се стипендиите за надарени деца. Борим демографската криза с реални мерки за младите и децата", каза на младежите социалсти Нинова.

Тя подчерта, че правителството е било изправено пред "най-тежките кризи връхлитали България в последните години - една след друга, ковид, енергийна, икономическа, а сега и войната и последиците от нея".

"Няма друго правителство поставено на такива изпитания едновременно", заключи соцлидерката и обеща на Младежкото обединение на левицата, че сегашната власт променя "стария антисоциален модел на ГЕРБ, срещу който се борихме заедно години наред".

"Щом този модел злобно, нервно и грозно крещи срещу управлението, значи сме на прав път. Може да не сме съвършени, не е лесно в тази ситуация, но вървим последователно и твърдо в това, което сме поели като ангажимент пред българското общество", категорична беше лидерката на БСП.