Коалицията "БСП за България" внесе документи в ЦИК за регистрация за участие в предстоящите избори.

"Регистрирахме се и за двата вида избори - и за президентските, и за парламентарните, съобщи пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова и посочи, че са внесли 9500 подписа.

"Тръгваме към тези избори с увереност, но и с чувство за отговорност. Промяната ще стане, пет години я изстрадахме. Водихме последователни битки за промяната на стария модел, започнахме дори от себе си, за да покажем, че може да направим и такава в държавата", изтъкна тя.

"Сигурни сме, че и в следващия парламент правителство без БСП не може да бъде съставено", коментира още лидерът на левицата.

В отговор на въпрос Нинова коментира, че регистрацията на "БСП за България" и за президентските избори не означава, че ще издигат друг кандидат.

"Вече имаме нашето решение, ние подкрепяме президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова, включихме се в инициативния комитет, така че този въпрос вече не стои. Участваме с подкрепа на двойка, искаме да имаме и регистрация. Това не пречи, не е въпросителна, която променя решението", допълни Нинова.

Снимка: Булфото

"Не можем и след тези избори отново да изпратим хората на нови избори", коментира тя и добави, че тази отговорност е сериозна и я усещат върху себе си.

На въпрос дали очаква "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев да отнеме от гласовете им, Нинова отговори, че за "БСП за България" най-важно е новата формация да обяви програмата си, за да могат и от левицата да определят своето отношение.

"Виждам, че някои други колеги тръгнаха на сляпо да заявяват подкрепа. Ние бихме искали да видим политики и, ако те съвпадат с нашите, разбира се, сме отворени за диалог с тях. Така че, ще разговаряме, ще работим с тях и с другите партии, на база на това кой поставя националния интерес и добруването на българския народ пред личния си интерес, постове и пари. Това ще ни е критерият", коментира лидерът на БСП.

Нинова отбеляза, че от "БСП за България" са били фактор на диалогичност, стабилност, спокойствие и търсене на решения за националния интерес в последния парламент, такива ще бъдат и занапред.