"Националният съвет на БСП ще реши каква ще е съдбата на общинските съветници в София, подкрепили кандидат на ПП-ДБ за председател на СОС. Засега сме снели политическото доверие от тях." Това обяви в предаването "Лице в лице" по bTV лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Тя обясни те са направили "някакъв двоен лупинг в рамките на 12 часа по темите морал достойнство и правила.

"Подкрепиха кандидат на ПП-ДБ за председател на общинския съвет. Това са хора, които само месеци преди това нарязаха Паметника на Съветската армия, унищожават историята на България, празнуват с торта с главички и крачета на деца от паметника и на майката, която носи детето, които ние заклеймихме. Тези общински съветници също ги заклеймиха и след два месеца гласуваш с тях, подкрепиха тях при това оправданието: трябваше да отпушим общинския съвет, не важи защото, ПП-ДБ и ГЕРБ имаха гласовете да тръгне общинският съвет и гласуваха 40 души при необходими 31", каза Нинова.

 

Според нея те са предали тези, на които са обещали, че ще пазят паметта и историята.

"Вторият лупинг стана след обяд. Защо излъгахте хората в кампанията, че ще борят модела ГЕРБ, Борисов и Фандъкова в София. Това са десетки години усилия да променим този модел на стотици социалисти и в София, и в страната. След обяд направиха мнозинство с ГЕРБ и възстановихте модела ГЕРБ, Бойко Борисов и Фандъкова в София и ще управляват в мнозинство с ГЕРБ. Това е моралния въпрос и искам и трябва да обяснят на хората, които ни подкрепиха на тези избори, защото изборите в София бяха добри, резултатът добър и те го занулиха за 24 часа, за четири комисии", коментира Нинова и добави, че предстои да се реши какво ще стане с общинските съветници на БСП.

"Нинова не може да направи нищо без националния съвет и изпълнителното бюро. Така че ще го обсъдим и ще решим. Към този момент сме свалили политическо доверие и общинските съветници представляват само себе си заради предателството към избирателите", каза лидерът на БСП.