За трети пореден ден лидерът на БСП Корнелия Нинова и министър - председателят влизат в остра конфронтация за санкциите на ЕС срещу Унгария. Корнелия Нинова заяви, че Борисов лъже, че евродепутатите на БСП са гласували срещу Унгария, а премиерът определи соцлидерката като "много устата"и каза, че не знае на какъв език вече да обясни това, което е казал, като категорично отрича твърденията й.

"Втори ден министър-председателят на България лъже, че евродепутатите на БСП са гласували срещу Унгария. Ние имаме четирима евродепутати, от които само Сергей Станишев е гласувал "за" санкции срещу Унгария" /Момчил Неков беше против, а Петър Курумбашев и Георги Пирински не гласуваха - б.р.). Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. Тя призова премиера да се въздържа от подобни лъжи и да погледне своята група, защото Ева Майдел се е въздържала. "В този случай най-важното е как България ще представи позицията си в Съвета, там може да се налага вето и този процес да бъде спрян. Думата там има министър-председателят Бойко Борисов", уточни Нинова. Тя коментира, че от неговите досегашни изявления разбираме, че едно говори в България, а друго там - в чужбина. "Очевидно, за да избяга от двойната външна политика, която прави, лъже за БСП", каза още лидерът на левицата.

Борисов пък отреагира остро: "ГЕРБ е партия на практическите действия, а не на постовете. 6 от 6-те евродепутати на ГЕРБ, въпреки взетото решение на ЕНП за гласуване срещу Унгария, гласуваха против. Точка. Всичко друго е голословие, нападки и лъжи. Ръководителят на г-жа Нинова, с цялото ми уважение към нея, не я послуша или тя не го послуша. Това не е ли двоен режим - вън да удряш по Унгария, а в България да говориш, че друг го прави. Единствено евродепутатите на ЕНП и Николай Бареков подкрепиха Унгария. А сега вие вижте кой е прав и кой е крив", каза премиерът по повод изявлението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че той лъже.

"Много е устата. Аз не мога да надговоря една такава жена, затова и не мога да се оженя втори път. Трудно е да се справиш с устата жена. Как да го обясня на друг език", добави Бойко Борисов в типичния си стил.