БСП подписа и двете подписки за оставката на Росен Желязков на "Възраждане" и "Продължаваме промяната - Демократична България", защото се отнася принципно към въпроса и защото без нашите подписи не можеше изобщо да стартира процеса, каза пред журналисти преди началото на заседанието на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Всякаква спекулации, че сме се заигравали с този или онзи, са предизборна манипулация на отделни хора и парламентарни групи", категорична бе тя.

"Ако си спомняте, преди десетина дни поискахме оставката на Росен Желязков по повод една издадена заповед, с която ограничи правата на народните представители за брифинги, срещи и т.н.", допълни Нинова и каза, че и този въпрос е сред мотивите за исканото отстраняване на председателя на парламента.

"Много е важно днес да се види как ще се гласува", каза още тя.

По думите й смисълът на подписката и искането на оставката на председателя на Народното събрание е да се разбере, че в парламентарна република се спазват парламентарни правила. Господин Желязков наруши на няколко пъти парламентарните правила, това е принципен въпрос, независимо дали остава един ден или сто дни, допълни лидерът на БСП.

"Ние не гоним личността, ние за принципа работим и за принципа се борим", каза още Корнелия Нинова.