Аз съм алтернативата на Бойко Борисов в областта на политиките - така отговори Корнелия Нинова на въпрос пред Дарик иска ли да бъде министър-председател.

Ако управляваше БСП, щеше да е различно: финансирането да върви с промяна в моделите, категорична бе Нинова. Не просто наливане на пари, а даване на пари с ефект, който да стигне до хората, допълни тя.

Нинова критикува например промените в местните данъци за автомобилите и посочи, че е посъветвала кметовете на БСП да се придържат към най-ниските ставки за данъците.

Председателят на БСП коментира искането на прокуратурата за снемането на депутатския имунитет на Елена Йончева, като нарече странни обвиненията за пране на пари. Според Нинова, Йончева разполага с документи, които водят до изводи за корупция, свързани с трасето на пътя, където стана катастрофата край Своге и попита защо властите са проспали тази цялата документация.

Нинова попита как строители ще попречат на депутати от БСП да влизат в НС, след като социалистическата партия поиска проверки за строителството на пътища, срещу което се обявили от Строителната камара.

От Камарата се заканиха да организират "граждански протести" след 18 ноември, като не позволят на депутати, които уронват престижа на бранша, да влязат в сградата на Народното събрание.

На въпроса към Нинова дали Елена Йончева да бъде номинирана за евродепутат, Нинова каза, че е рано за подобен разговор.

Лидерът на БСП отново отхвърли Пакта за миграция на ООН, тъй като в него имало  текстове, които категорично не могат да бъдат приети. И даде пример със заложеното в документа, според което се изравнявали статутите на имигрантите, бягащи от войни, и на икономическите имигранти.

По-рано по БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов попита какво е отношението на Нинова към евродепутатите от БСП, които били подкрепили миграционния пакт.

До края на годината ще тръгне и телевизията на БСП обеща Нинова.