Икономистът и бивш вицепремиер Николай Василев е против внасяне на нов бюджет за догодина. Това обяви самият той в студиото на "Събуди се" по Нова телевизия. Той уточни, че по-скоро е привърженик на идеята да се харчи по-малко, а държавата да пести повече. Според Василев бюджет за догодина трябва да бъде внесен и приет от мнозинство, което да носи отговорност пред обществото.

"Всички политики, които държавата предприе, и които аз не одобрявам през последната година, доведоха дотам, че всички плащаме сметките на хората, които нямат нужда държавата да ги подкрепя - т.е. на по-богатите", заяви Василев. По думите на икономиста цялата политика през последната година е обърната - "тя излиза с риторика за подпомагане на социално слабите, а подпомага социално силните".

"Всички партии, които изобщо не мислят за утрешния ден, а само гледат до следващите избори, се наддават в огромни размери кой колко по-големи обещания за разходи ще даде", коментира още политикът.

Василев не скри, че най-голямата му надежда е сега да се сформира правителство. По думите му предпочитанията му са да бъде съставен десен, прозападен и реформаторски кабинет.