Министър-председателят акад. Николай Денков разговаря със служебния премиер на Република Северна Македония Талат Джафери, съобщиха на официалната си Фейсбук страница от Министерския съвет. Двамата са обсъдили следващите стъпки по изпълнението на споразумението между Скопие и ЕС, което ще отвори пътя на съседката ни към еврочленство, се посочва в съобщението.

Глобалните заплахи пред сигурността и способностите на Европа, САЩ и НАТО да им противодействат обсъди премиерът акад. Николай Денков с бившия държавен секретар на САЩ Майкъл Помпео и с председателя на Мюнхенската конференция Кристоф Хойсген.

В рамките на конференцията Николай Денков проведе редица разговори, сред които бяха с нидерландския премиер Марк Рюте, с премиера на Белгия Александер де Кро, с члена на германския Бундестаг Йохан Вадефулм, с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Тед Дойч, с вицепремиера на Украйна Олга Стефанишина и други.

Министър-председателят Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел разговаряха и с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън.