Това е водеща тема за британския вестник "Дейли телеграф" и за италианския "Кориере дела сера" , които се позовават на появилите се във Франция информации, предаде БТА.
Годината не е избрана случайно. През 2012 г. във Франция отново ще има президентски избори, на които Саркози вероятно ще се кандидатира. Ако той се сдобие в дете от Бруни през предходната година, това ще го направи по-симпатичен в очите на избирателите, които харесват човешките страни на президентите си.
Изданията посочват като пример, че подкрепата за Саркози е нараснала след като той се почувства зле по време на джогинг в края на юли. Вестниците припомнят, че Карла Бруни изрази миналата година желание да има дете от президента, но каза, че това ще бъде трудно, предвид факта, че вече е на 40, а не на 25 години.
Първата дама се зарече със Саркози да осиновят дете, ако не могат в крайна сметка да се сдобият с биологичен наследник, допълват изданията. Вестниците припомнят, че Карла Бруни има 8-годишен син - Орелиен, от връзката си с френския философ Рафаел Ентовен. Никола Саркози има двама сина от първия си брак - 24-годишният Пиер и 22-годишният Жан. От брака си със Сесилия Саркози той има още един син - 12-годишният Луи.
Неотдавна стана ясно, че Саркози ще става и дядо. С внук ще го дарят синът му Жан и съпругата му Джесика, наследничка на прочута френска бизнес фамилия. Саркози в миналото обичаше да излага на показ личния си живот. Това обаче му изигра лоша шега, когато Сесилия Саркози го напусна, за да избяга в САЩ с рекламен бос. После тя се върна при него и Саркози продължи да акцентира върху семейството си.
Миналата година той породи недоумение сред сънародниците си, когато афишира връзката си с Карла Бруни. След поредица от критики президентът в крайна сметка възприе по-дискретен подход по отношение на личния си живот, допълват изданията.