Нова политическа партия ще бъде създадена скоро - този път като пряк резултат от разочарованието от новата коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. От движението "Ние идваме", създадено от бившите депутати Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, обявиха днес, че възнамеряват да прераснат в политическа формация. Те подчертават, че ще дадат възможност на хората, които държат на законите и демокрацията, да имат свое политическо представителство.

"Ние идваме!" повече от месец критикуваше аргументирано варианта за сключване на правителствена коалиция с ГЕРБ, под закрилата на ДПС. Това вече е безсмислено. Имаше смисъл да го правим, за да се избегне грешката, за да не бъдат измамени хората, които повярваха в промяната, демокрацията и справедливостта. Днес те вече са измамени.

Изтърпяхме обвинения, просто защото не харесваме предателството и лъжата. Никой не може да ни убеди, че когато се събират една лъжа с друга, се получава нещо добро. Няма такава политическа математика. Днес ни убеждават, че хаосът в институциите е резултат от многото избори, а не от действията на мафията и корупцията. Днес ни убеждават, че хаос са протестите, а спокойствието са договорките в престъпен картел. Днес се опитват да ни обяснят, че България ще напусне евроатлантическия път на движение - никога няма да допуснем това. Българският народ има ясно становище, защото дори платените агенти на Москва изучават децата си на Запад, правят спестявания в евро, ходят на екскурзии в Европа, а за Сибир са чели само в книгите.", заявяват от "Ние идваме". 

Миналата Тройна коалиция между БСП, ДПС и НДСВ отново "спасяваше" България и нейния външнополитически курс - пак между непримирими врагове, като младата вълна на НДСВ и старите корупционери от БСП, а ДПС отново спои кабинета. Така беше даден старт на най-голямата корупция, която естествено продължи с 12-годишното управление на Борисов.

Днес нямаме какво да обясняваме, но хората знаят за какво протестираха. То по нищо не прилича на днешния ден. Вина за това положение имат и фашизоидни плашила, които осребриха политиката на Путин. По време на Тройната коалиция тази роля играеше Атака. Отново получихме плашила за наивници и демократите забързано намериха "спасение" в скута на мафията от вчерашния ден. Точно през корупцията интересите на Путин пробиха снагата на държавата ни, аргументират се още от "Ние идваме". 

Според тях, вина за това положение има и президента Радев, "който вместо да върши работата си по закон, се превърна в люпилня на политически проекти, от които сам се отказваше". Защото от солидарна страна с една нападната и обезобразена държава, промени курса на България към хладен наблюдател на човешкото нещастие. Защото неговият кабинет не заведе дело срещу Газпром, когато спряха незаконно енергията за нас. Защото няма право да обявява за войнолюбци хора, които искат да запазят страната си от държава, която ни обяви за враг. Защото встрани от европейската политика, се опитва да ограничи износа на оръжие за Украйна и да защити България от хибридните атаки на Кремъл, коментират от "Ние идваме". 

От "Ние идваме!" заявяват, че уважават експертите в този кабинет, но не приемат измамата, с която бяха инсталирани от ПП и ДБ. "Споменаваме тях, защото от ГЕРБ сме имали само едно изискване - да слязат от власт. Има утрешен ден и той вероятно ще дойде скоро. Той е важен за стотиците хиляди, които повярваха в промяната, а не за нас като личности, не на партийните секретари и мераклиите за държавен пост. "Ние идваме!" ще дадем възможност на хората, които държат на законите и демокрацията, да имат свое политическо представителство", заявяват в заключение от "Ние идваме". 

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов бяха народни представители от коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме". Тя се оформи от съвсем разнообразни политици - бивши социалисти като Мая Манолова и Татяна Дончева, десни като Димитър Делчев и Мария Капон. Тогава Бабикян и Хаджигенов се наричаха "Отровното трио", заедно с Велислав Минеков, който обаче ги напусна, за да стане министър на културата в служебното правителство на президента Румен Радев.

"Изправи се БГ! Ние идваме" влезе в два последователни парламента през 2021 г. След това Бабикян и Хаджигенов започнаха да работят самостоятелно със собствено движение.