Новият областен управител на Хасково Минко Ангелов назначи проверка на оградата по границата с Турция, която е била разрушена в района на свиленградското село Сладун.

"Това е съоръжение все пак касаещо националната сигурност, изисква незабавна проверка и ако това, което получих от бившия областен управител, че е пусната докладна за ремонт на оградата и от януари месец този проблем стои, това вече наистина е скандално и трябва да се вземат бързи мерки".

Преди дни се разбра, че част от оградата по границата с Турция е паднала. Става въпрос за няколко метра в района на свиленградското село Сладун. Пропадането е заради дъждове, които са отнесли основата на заграждението. За проблема сигнализираха от партия "Възраждане".

За разрушената ограда е получен сигнал през януари тази година в областната администрация, която е собственик на съоръжението. Тогава "Гранична полиция" е сигнализирала областния управител д-р Стефка Здравкова. Тя от своя страна коментира, че районът е бил посетен от експерти, направена е количествено-стойностна сметка. Документите са изпратени в Министерския съвет с искане за средства за ремонт, но досега не са били преведени никакви средства, коментира Здравкова, часове преди да сдаде поста на новоназначения служебен областен управител Минко Ангелов вчера. Охраната на границата не е намалена, там има жива охрана на "Гранична полиция" и видеонаблюдение, категорична бе д-р Здравкова. Така проверка на ремонта на оградата се оказа първата задача за новия областен управител на Хасково Минко Ангелов.