Граждани се събраха пред президентството на протест под надслов "България за Украйна! Импийчмънт на Радев". 

Вижте още снимки от протеста

Протестиращите започнаха да се събират към 19 часа около фонтана пред сградата на президентството на демонстрация, организирана от гражданско сдружение "Боец" и "Консервативното обединение на десницата" на Петър Москов. Събралите се развяваха знамена на България, Европейския съюз и Украйна. 

Основното искане е за импийчмънт на държавния глава Румен Радев, както и за предоставяне на военна помощ на Украйна. Конкретният повод е изказването на президента, че страната ни няма да участва в общата поръчка на Европейския съюз за доставка на 1 млн. снаряди 155 мм за Украйна и че страната ни ще постави условия снарядите, които продаваме на държави членки на ЕС, да не бъдат предоставяни на Киев. 

Председателят на сдружение "Боец" Георги Георгиев поиска ясен ангажимент, че в следващия парламент ще има ново решение за предоставяне на военна помощ за Украйна. 

Снимка: Булфото

На протеста, организиран от граждански организации, се появиха и представители на политически формации. 

В районна имаше засилено полицейско присъствие, а движението по ул. "Леге", от Археологическия музей към Българската академия на науките (БАН) до бул. "Цар Освободител" беше затворено.

Снимка: Булфото