Движението за права и свободи би се коалирало с всички партии, които биха поели отговорност, с оглед решаването на кризите. Това заяви на пресконференция лидерът Мустафа Карадайъ и благодари на всички българи, които са взели участие в изборите, както и на избирателите на ДПС. 

"За пореден път ДПС увеличава своя изборен резултат...За пореден път българските избиратели не овластиха никого еднопартийно да управлява. Затова според нас българските граждани изпратиха силен знак и сигнал, че политиците в България трябва да си говорят, да има диалог, да търсят коалиция в името на решаването на проблемите на хората, а не да има разделителни линии. България трябва да има стабилно мнозинство, което да излъчи стабилно правителство, за да има стабилност за страната и за българските граждани"", категоричен бе той.

Мустафа Карадайъ призова политическите лидери да преодолеят егото си.

"Нашият призив към всички лидери на политически партии, които ще бъдат в 48-ото НС, е да преодолеят егото си, егоцентризма си и в името на преодоляването на множеството кризи, които имаме в момента, в името на решаването на проблемите на хората, да търсят обединението", каза още той.

 

Лидерът на ДПС акцентира върху факта, че евроатлантическите партньори също са притеснени от политическата криза, в която се намира България.

Ситуацията изисква отговорност, категоричен бе Карадайъ.