Служебното правителство прие решение за одобряване на международен договор BU-D-QAH "За изграждане на системи за сигурност на помещенията за съхранение на класифицирано оборудване и въоръжение с класификация "US Secret" за самолети F-16 Block 70", по програмата FMS на САЩ. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Със същото решение и на основание Конституцията на България, Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира със закон международния договор.

С друго свое решение, взето днес, правителството одобри присъединяването на Министерството на отбраната към меморандум за разбирателство относно многонационално сътрудничество за инициатива за многонационално съхранение на боеприпаси (Multinational Ammunition Warehousing Initiative - MAWI), добавя БТА.

С решението България потвърждава поетите ангажименти като страна домакин в подкрепа на плановете на НАТО към Концепцията за възпиране и отбрана в зоната за отговорност на SACEUR за предно разполагане на боеприпаси и оборудване в източния фланг на НАТО.