От медиите научих за предложението на ВМРО да вляза в листата за евроизборите . Разговори по темата с мен не е имало. Това обясни пред "24 часа" Петър Москов - бившият здравен министър, който 2016-а бе изключен от ДСБ и понастоящем е безпартиен.

Както е известно, днес се разбра, че ръководството на партията на Красимир Каракачанов го предложило на съвет на малката коалиция за евродепутат.

"От медиите разбрах за предложението на ВМРО да ме номинира за участие в листата на "Обединени патриоти" за изборите за Европейски парламент. Благодаря на ВМРО, защото това показва уважение към мен и към политическата линия и ценности, които отстоявам! Разговори с мен по темата не са водени, никога и от никого.

Убеден съм, че смисленото политическо бъдеще на България минава през обединение на дясното, което навсякъде по света черпи своите основания от консерватизма, отстоява идентичността и поставя на първо място националния интерес. Такова обединение може да бъде полезно за хората и устойчиво във времето само, ако участниците в него имат обща идеология и ценности.

Категорично не считам, че в този формат на коалицията "Обединени патриоти" това условие е налице", обясни той.