Наводненията изведе като първи приоритет на новото правителство в началото на първото му заседание премиерът Кирил Петков.

"Първата и основна задача на днешната среща е да обсъдим последиците от наводненията, заяви премиерът. Има две-три сериозно пострадали области - най-вече пострадали са Благоевград и Смолян, където има няколко застрашени моста", заяви премиерът.

Той допълни, че утре ще бъдат извикани на среща областните управители, за да обсъдят проблема с щетите заедно с министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов и с вътрешния министър Бойко Рашков.

"Това трябва да ни е първи приоритет", каза министър-председателят.

Петков подреди като втора задача на днешното заседание въвеждането на зеления сертификат не само в Министерския съвет, но и във всяко отделно министерство.

Кирил Петков поиска министрите да въведат зелен сертификат в министерствата си

Снимка: БТА

Той настоя пред министрите също да издадат заповед за влизане в техните министерства със здравния пропуск и увери, че още днес самият той ще подпише такава за МС.

"Вторият приоритет ще е ваксинацията - днес аз ще направя заповед за тази сграда и ще дискутираме заедно с министъра на здравеопазването как да го направим за вашите министерства", подчерта Петков.

И премиерът, и всички министри са с еднакви маски - с герба на България

Снимка: БТА

На трето място той очерта в дневния ред на заседанието всеки от министрите да сподели вижданията си за своето министерство.

"И всеки от вас да сподели първите си информации и проблеми, които вижда в министерствата си", обърна се Петков към колегите си.

Вицепремиерите Корнелия Нинова и Асен Василев един до друг

Снимка: БТА

 

 

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Още снимки от първото заседание на МС тук