Кандидатът за президент Лозан Панов е решил да посети Скопие. Добре е, че е решил да се разшета из Вардарска Македония, да хапне айвар, бюрек, пастърмалия. Докато неговата вицепрезидентка г-жа Моасе във Вашата телевизия изненада всички българи, заявявайки, че Гоце Делчев е действал на територията на турската империя и турците могат да си го поискат и затова той бил на всички.

С тези думи кандидатът за президент, издигнат от ВМРО, доц. д-р Милен Михов започна разговора в ефира на БНТ. В студиото на "Денят започва" освен него гост бе и кандидатът на ВМРО за вицепрезидент Мария Цветкова.

Милен Михов продължи да изразява възмущението си от казаното от кандидата на ДБ за вицепрезидент:

Тя нарече дребнотемие въпроса за кражбата на историята. Аз призовавам всички български граждани нека добре да чуят тези кандидати, които са готови да нарушат декларацията на НС от 2019 г. и са готови да продадат българските интереси в Македония и са готови да жертват десетилетни усилия. Такива политици са готови да изпълнят задачите, поставени от своите задокеански господари, като така ще се наредят в черните страници от българската история, редом с Георги Димитров.

Ако отстъпим от българската позиция за Македония след 20 години ние ще продължим да говори за същите проблеми. Днес се решава проблемът за българщината в Македония, за съдбата на Пиринска Македония. Тези, които говорят за българско малцинство в РСМ, правят историческо предателство. Не може да се говори за малцинство, защото българските организации от Македония бяха тук и ясно казаха - в Конституцията на РСМ българите трябва да бъдат дефинирани като държавотворен народ, категоричен е Михов.

Затова според него е много важно ВМРО да бъде в следващото Народно събрание, както и хората да гласуват за кандидатпрезидентската двойка на ВМРО, защото Организацията е гарант, че няма да се жертват националните интереси. Проблемът е за съдбата на Пиринска Македония, подчерта той.

От своя страна Мария Цветкова очерта друг приоритет на ВМРО в кампания - защита на българското семейство. Тя разкри, че при разговорите си с избирателите е станало ясно, че хората не са информирани за извоюваното от ВМРО семейно подоходно облагане за 2021 година, според което работещите семейства получават данъчни облекчения в размер на 450 лв. за едно дете, 900 лв. - за две и 1350 лв. - за три деца.

По този начин се изчиства несправедливостта детски надбавки да получават само маргинализираните общности и несоциализираните групи. Кандидатът за вицепрезидент на ВМРО Мария Цветкова е категорична, че партията ще продължи да работи в тази посока за справяне с демографската криза. Това ще стане с насърчаване на отговорното родителство и образованата раждаемост.

Въпреки че тези стъпки се предприемат от законотворците, президентската институция е тази, която трябва да задава дневния ред на обществото. Това е конституционна и обществена длъжност на държавния глава, допълни Милен Михов. Той продължи:

Нашата задача е да се превърне в законодателна норма това облекчение за работещите родители, а не да е само за тази година. И да бъде обвързано с минималната работна заплата така, че при повишаване на минималната работна заплата всяко българско дете на работещи родители в края на годината да получава една минимална работна заплата.

 

Гласувайте с бюлетина №21. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.