Предсрочни избори в този момент ще доведат до прегрупиране на управляващото мнозинство. Готовността за такъв вот едва ли е налице в другите партии. Следват доста тежки икономически и социални процеси и това от своя страна вещае една не особено лека зима. Трябва да се изчака търпеливо да дойдат редовните избори и тогава на хората да бъде предложена реална алтернатива. Това заяви в ефира на "Здравей, България" по Нова тв бивпият шеф на парламента и председател на БСП Михаил Миков.

Според него обаче има изтъркване на правителството в имиджово отношение. "В същото време е очевидно, че управляващата коалиция и ГЕРБ се стремят към пълен мандат. Затова ще се направи всичко възможно, за да се свали общественото напрежение", допълни Миков.

Депутатът от БСП посочи, че президентът Румен Радев има право да заявява позиция. Как обаче постига своите цели според Конституцията било въпрос на преценка в отделните ситуации. "Противоречията не са добре за страната генерират липса на авторитет извън България. В същото време той е облечен във власт, Радев е фигура, която е избрана от целия народ и има право да заявява своите позиции, включително по отношение на кабинета", каза Миков.

Миков коментира и дали Нинова ще запази поста си начело на столетницата. "Има голяма вероятност да го запази, но това няма да даде повече енергия на БСП и до резултати, които да върнат заслуженото място на партията като изразител на обществените нагласи", посочи още той.